En gang i uka arrangerer KIL Toppfotball sosial samling og fotballtrening for demente på Gjemselund. Prosjektet hadde oppstart i 2024.
– Dette er noe klubben er stolt av å være med på, og vi som fotballklubb ønsker å bidra til lokalsamfunnet på flere måter enn å være et samlingspunkt for befolkningen på A-lagets kamper. Det er veldig givende å være en del av, sier markedsansvarlig i KIL Toppfotball, Rune Lundgren.
I forbindelse med den timeslange treningsøkta, er det også hygge med kaffe, vafler og sosialt samvær på agendaen hver uke. Gåfotball er en variant av vanlig fotball, men gjennomføres gående og med færre spillere. Erfaring viser at gåfotball er spesielt godt egne som aktivitet for personer med demens, og passer godt for både kvinner og menn.
– Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og vi håper at dette kan være et bidrag til at enda flere demente og deres pårørende kan få delta på gåfotball. Det er et fantastisk flott lavterskeltiltak som KIL Toppfotball og Kongsvinger Demensforening samarbeider om, sier Jannicke S. Mykkestue i Gjensidigestiftelsen til Mitt Kongsvinger.
Hver mandag samles en gruppe personer med demens til gåfotball i Kongsvingerhallen – et tilbud som gir både fysisk aktivitet, sosialt fellesskap og ekte idrettsglede. Bak prosjektet står KIL Toppfotball, Demensforeningen og en rekke frivillige, deriblant Terje Holt.
— Når Marianne (Aspebakken) spurte om hjelp, var det lett å si ja. Jeg visste hvilken viktig innsats hun gjør innen demensomsorgen, forteller Holt, som ble med som trener like etter han gikk av med pensjon fra Kongsvinger sykehus.
Med bakgrunn fra både topp- og breddefotball, samt nesten fem tiår som fysioterapeut, er Holt en viktig ressurs i tilbudet.
— Dette handler først og fremst om bevegelse, trivsel og mestring – ikke fotballferdigheter. Alle kan være med, uansett erfaring, understreker han.
Initiativet er støttet av Gjensidigestiftelsen, og får også uvurderlig hjelp fra seniorgruppen i KIL og aktivitetsvenner fra Demensforeningen.
— Vi ser stor fremgang hos deltakerne. De blir tryggere, får fysisk aktivitet, og et viktig sosialt nettverk. Det er en glede å få bidra, sier Holt.
Øktene avsluttes med felles samling over kaffe, vafler – og et rungende heiarop.
Legg igjen din informasjon nedenfor så tar vi kontakt.